Telefon: 0530 584 27 01

E-Posta: cameli.camyeg@gmail.com

ÇAMELİ’DE KIRSAL KALKINMA İÇİN İMZALAR ATLDI


Kırsal kalkınma adına yeni bir model olan LEADER yaklaşımı için Kırsalda Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması için Çameli’nde ilk imzalar atıldı.

TKDK, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin yürüttüğü Leader projesi kapsamında Yerel Kalkınma stratejisinin uygulanması için Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği ile birlikte Çameli Taş Konaklar ’da imza töreni düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri sebebi ile sınırlı sayıda davetlinin katıldığı kokteyle; Çameli Kaymakamı Didem Dinç Özay, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, Proje Birim Amiri Selahattin Kaya, Yerinde Kontrol birim Amiri Naim Yücel. Uzman. F. Altay Alp, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Çameli İlçe Jandarma Komutanı Resul Bulut, Çameli Yerel Eylem Derneği Başkanı İbrahim Putgül ve üyelerin hazır bulundu. “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” için ülke genelinde seçilen 10 pilot il (20 pilot ilçe) arasına 2015 Ekim ayı itibariyle Çameli’de kabul edilmiş ve gerekli çalışmalara başlanmıştı.

Çameli Kaymakamı Didem Dinç Özay, törende yaptığı konuşmasında, Çameli’nin son zamanlarda adının sık sık duyulduğunu ifade ederek, “Çameli’miz gelişmeye devam ediyor. Çameliye gelen hep memnun ayrılıyor. Herkes gelmek için can atıyor. Çameli’ye gelen bir pişman giden bin pişman. Herkesi Çameli’mize bekliyoruz” diye konuştu.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Projenin amacı; kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak; yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynakları yaratmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek; kırsalda yaşayanların yerel kalkınma süreçlerine gerçek anlamda katılmalarını desteklemek ve kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmaktır. Yerel Kalkınma Stratejisinin uygulamasına Eylül ayında başlaması öngörülmektedir. Proje 3 sene sürecek ve ilçemize yaklaşık 2 milyonluk kaynak sağlayacaktır. İlçemize

Hayırlı Olsun

” Dedi.

Çameli Yerel Eylem Derneği Başkanı İbrahim Putgül’de konuşmasında; Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği olarak AB LEADER projesi kapsamında 4 yıldan beri süren yoğun bir çalışmanın içinde olduklarını dile getirdi. Putgül konuşmasında; “Hazırlamış olduğumuz Yerel Kalkınma stratejisinin onaylanması ile TKDK ile bu sürecin başlatılacağı sözleşmeyi imzalamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde Belediye Başkanımızın vermiş olduğu desteklerden dolayı yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Ayrıca proje ofisimize, TKDK İl Koordinatörlüğüne, bize gece gündüz desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanlığı Yönetim otoritesine, Avrasya Derneği (AY-KİK) e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 2023 yılına kadar sürecek bu proje kapsamında Çameli tarım ve turizm anlamında hep birlikte güzel işler yaparak ülkemize ve ilçemize önemli derecede katma değer katacağımızdan çok eminiz. Zaten biz dernek olarak hem yönetim kurulu hem de proje ekibi ile başarılı bir ekibiz” açıklamasında bulundu.

LEADER PROJESİ NEDİR?

LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi Sözleşmenin amacı; kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak; yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynakları yaratmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek; kırsalda yaşayanların yerel kalkınma süreçlerine gerçek anlamda katılmalarını desteklemek ve kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmak amaçlı hazırlanan projelerdir.


Daha fazla…



Bir cevap yazın