1.2 : Yerel ürünlerde (Fasulye, Ceviz ve Alabalık ) ve el sanatlarında işbirliğinin fizibilitesini değerlendirmek için teknik ve pazarlama çalışması(1)


Başlangıç: 21/12/2020

Bitiş: 31/12/2020

Faaliyet Tanımı

Çameli'nin tarım ve hayvancılık ekonomisinde ön planda olan ürünleri; coğrafi işaretli Çameli Fasulyesi, Cİ tescil aşamasında olan Çameli Cevizi ve ilçede 110 tane kayıtlı üretim çiftliği bulunan, Türkiye üretiminin %30'unun ilçemizde üretildiği Alabalıktır.

Bu ürünlerde ortak üretim tesisi fizibilitesi çıkarılarak; işleme tesisi, ambalaj ve paketleme parkının kurulması için üreticilerin kooperatifleşmesi ve ortak pazarlama, markalaşma çalışmaları yapması için aynı masa etrafında buluşturulması planlanmıştır. Çalışma öncesinde bu hizmet alımı ile yapılması planlanan fizibilite raporu Çameli tarım ve hayvancılığına yön verecek sabit yatırımların da başarılı olup olmayacağını gösterecektir.Belirlenen ürünlerin yerinde ziyareti Pandemi kurallarına uygun şekilde yapılacaktır.Uzmanla birlikte paydaş kurumlardan birer temsilcinin saha ziyaretlerinde uzmana eşlik etmesi ve saha ziyaretinin 3 tam gün sürmesi, veri derleme ve fizibilite raporu için ayrıca  4 gün süre verilerek toplamda 7 iş gününde işin bitirilmesi planlanmaktadır.Raporu ilgili taraflarla paylaşmak için kitapçık haline getirilmesi planlanmaktadır.

Genel Bilgiler

Ekip Lideri
Ekip Üyeleri
Hedef Kitle İlçe Halkı
Paydaş
Tema No TEMA – 1

Faaliyet Sonuç ve Değerlendirme


Faaliyet Fotoğrafları